Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Βαρβάτος

Το είχε πάρει το κορακίσιο μάτι μου στο Ποντίκι (δεν χάρηκα καθόλου με την αλλαγή στο ART παρεμπιπτόντως) πριν 2-3 εδβομάδες αλλά δεν το επιβεβαίωσα από αλλού και μάλλον πέρασε στα ψιλά.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη απαίτησε τμήμα  αγωγού νερού κάπου στην Κρήτη να γίνει υπόγειο (με κόστος κάποια εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μην διαταραχθεί από το θόρυβο των μηχανημάτων η αναπαραγωγή ενός ζεύγους γυπαετών του είδους "Varvatos" που συχνάζουν στην περιοχή. 
Προφανώς μιλάμε για τον Lammergeier - Gypaetus barbatus (ή κοινώς Bearded Vulture) και όχι Varvatos που αναφέρθηκε στο Ποντίκι, ο οποίος όντως κυκλοφορεί στα μέρη μας και τον έχουμε κάνει και γραμματόσημο.
Ο Κόραξ ο διαδικτυακός τότε κυρα Τίνα μου, που δεν είναι και βαρβάτος,  τι πρέπει να ζητήσει, με όλα αυτά που βλέπει και ακούει  είναι δυνατόν να ζευγαρώσει;

2 σχόλια:

  1. συγκεκριμένα πρέπει να είναι το είδος red-bearded και τότε σίγουρα είναι varvatos.
    λευτεριά και προστασία στον κοκκινογένη βαρβάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τόση βαρβατίλα δεν θα έχει πρόβλημα ο κόραξ να ζευγαρώσει. αν πάλι ζοριστεί η κορακίνα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, θα βρούμε μια Βουλγάρα να δωρήσει τα "ωράρια" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή