Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σκουπίδια

Το αν κάνουν καλά ή όχι αυτοί που απεργούν ή αυτοί που κλείνουν τους ΧΥΤΑ -και κατά συνέπεια δεν γίνεται η αποκομιδή των απορριμάτων- δεν το ξέρω. Παρατηρώ όμως τον 'Έλληνα τις τελευταίες μέρες και τι βλέπω:
Κανείς δεν κρατάει τα σκουπίδια στο μπαλκόνι του παρότι γνωρίζει ότι δεν θα μαζευτούν. Ούτε για μισή μέρα. Και αφού γεμίσουν τον κάδο, γεμίζουν και αυτόν της ανακύκλωσης και κατόπιν αρχίζει το πανηγύρι με τους σωρούς γύρω από τους κάδους. Κάτω από το σπίτι τους! Έξω από τα μπαλκόνια τους! Και όταν περάσουν τα οχήματα του δήμου και αδειάσουν τον κάδο στη διπλανή διασταύρωση στα 100 μέτρα δεν πάνε να πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο που άδειασε. Όχι φίλε μου, σιγά μην περπατήσουν κιόλας. Δεν κατάλαβες καλά. Εκεί,να μεγαλώσει ο σωρός, ο πύργος της ντροπής και της αηδίας.
Προσωπικά απορώ γιατί δεν θέλει κανείς τη χωματερή στην περιοχή του. Αφού δεν σας ενοχλεί ρε να ζείτε μέσα στο σκουπίδι τι σας ενοχλεί η χωματερή; τσαμπουκαλεύεστε και από πάνω και απασχολείτε και τα ΜΑΤ από το θεάρεστο έργο τους.  Σιγά μη σας ρωτήσουμε κιόλας για το που θα γίνει .Αλλά δεν υπάρχει κανείς να πάρει τις αποφάσεις και να τις εφαρμόσει, σκέφτονται όλοι τα ψηφαλάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου