Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Προβλέψεις και επιθυμίες για τα αποψινά βραβεία Όσκαρ

Πολύ ξεχωριστά φέτος τα βραβεία τόσο λόγω της συμμετοχης του Κυνόδοντα αλλά και γιατί στις υποψηφιότητες κυριαρχούν οι 4 αγαπημένοι μας αμερικάνοι σκηνοθέτες (Fincher, Aranofsky, Nolan, Coen). Αν και από ότι φαίνεται ένας Άγγλος τελικά θα τους κάνει τη ζημιά και δεν θα είναι ο προφανής (Danny Boyle) αλλά ένας πολύ ανερχόμενος (Τοm - Damned Utd - Hooper).

Αναλυτικά όλες οι υποψηφιότητες εδώ.

Στα γρήγορα τι θα θέλαμε και τι θα γίνει τελικά στην αποψινή τελετή στις βασικές κατηγορίες:

Kαλύτερη ταινίας
Τι βλέπω: Ενώ τα πάντα έδειχναν The Social Network λίγο πριν τον τερματισμό φαίνεται να παίρνει κεφάλι Ο λόγος του Βασιλιά. Προβλέπω The King's Speech λοιπόν παρότι θα ήθελα να κρατήσω μία πισινή.
Τι θέλω: Έχοντας δει και τις 10 υποψήφιες ταινίες μπορώ να πω ότι περισσότερο από όλες μάλλον μου άρεσε το Inception. Από τα δύο που θα παλέψουν σίγουρα προτιμώ το Social Network. Ο λόγος του βασιλιά, παρότι είναι καλή παραγωγή,  δεν με έψησε εξ' αρχής λόγω θέματος, δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο αδιάφορο. Χειρότερη ταινία πάντως της δεκάδας με διαφορά το Winter's Bone.

Σκηνοθεσίας
Τι βλέπω: Μάλλον David Fincher για το Social Network. Το αξίζει και του το χρωστάνε. Αν και προβλέπω ντέρμπι με τον Hooper (The King's Speech). Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά πάντως εδώ...
Τι θέλω: Fincher φυσικά. Παρότι έχει κάνει πολύ καλύτερες ταινίες ας το πάρει έστω για αυτήν. Επίσης θα ήθελα να ήταν ο Nolan στην πεντάδα για το Inception αντί του Hooper (The King's Speech) ή του Russell (The Fighter).

Πρωτότυπου Σεναρίου:
Τι βλέπω: The King's Speech γιατί πρέπει να στηριχτεί το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ειδικά αν χαθεί το σκηνοθεσίας.
Τι θέλω: Christopher Nolan για το Inception ασφαλώς. Όποιος το είδε καταλαβαίνει. Ο λόγος του βασιλιά απορώ όχι μόνο γιατί θα κερδίσει αλλά και γιατί είναι υποψήφιο. Σε αυτήν την κατηγορία δεν έχω δει μία ταινία, το Another Year του Mike Leigh αλλά βαριέμαι τον άγγλο τόσο πολύ που αποκλείεται να προτιμούσα το σενάριο του από του Inception.

Διασκευασμένου σεναρίου:
Τι βλέπω: The Social Network. Σενάριο του Aaron Sorkin. Δεν το χάνει, βάζω όλα τα λεφτά μου.
Τι θέλω: Το ίδιο ακριβώς. Πολύ καλό σενάριο, απογείωσε μία ψιλο-αδιάφoρη ιστορία (ποιος χέστηκε για το facebook) αλλά και γιατί τον πάω το τύπο (βλ. συμμετοχές στο Entourage κτλ)

Α' γυναικείου
Τι βλέπω: Natalie Portman. Δύσκολο να χαλάσει.
Τι θέλω: Δε λέω όχι σε Portman, της οποίας δηλώνω θαυμαστής από πάντα (Leon) και θα ήθελα να τσιμπήσει ένα βραβειάκι το Black Swan, αλλά από θέμα ερμηνείας καθαρά θα προτιμούσα μάλλον Michelle Williams για το Blue Valantine.
Δεν έχω δει το Rabbit Hole με το οποίο είναι υποψήφια η Nicole Kindman

Ά αντρικού:
Τι βλέπω: Colin Firth. Μπετό. Του το χρωστάνε από πέρυσι. Βάζω τα υπόλοιπα λεφτά μου που έμειναν από τον Sorkin.
Τι θέλω: Παρότι γουστάρω τον Firth θα προτιμούσα να το είχε πάρει πέρυσι και να το έπαιρνε φέτος ο dude Jeff Bridges που ήταν ο νικητής πέρυσι με κατώτερη ερμηνεία από τη φετινή. Μου άρεσε και ο James Franco (127 Hours) που είναι βέβαια απίθανο να βραβευτει αλλά θα τον δούμε ως παρουσιαστή της βραδιάς.
Δεν έχω δει το Biutiful για το οπόιο είναι υποψήφιος ο Javier Bardem.

B' γυναικείου:
Τι βλέπω: Τα προγνωστικά μιλάνε για ντέρμπι μεταξύ Melissa Leo (The Fighter) και Hailee Steinfeld (True Grit) με φαβορί την πρώτη. Προσωπικά βλέπω ανατροπή εδώ με την πιτσιρίκα Steinfeld να παίρνει τελικά το αγαλματίδιο.
Τι θέλω: Hailee Steinfeld, με εντυπωσίασε η μικρή!

B' αντρικού
Τι βλέπω: Christian Bale (The Fighter). Εύκολα ή δύσκολα εκεί θα πάει
Τι θέλω: Christian Bale (The Fighter), επιτέλους καιρός για λίγη αναγνώριση. Μου άρεσε αρκετά και ο Jeremy Renner (The Town) πάντως αλλά πρέπει να το πάρει ο Bale.

Ξενόγλωσσης ταινίας
Τι βλέπω: Τα προγνωστικά μιλάνε για ντέρμπι Biutiful (Μεξικό) και Hævnen (Δανία). Προσωπικά αποκλείω την περίπτωση του Biutiful και βλέπω πιο πιθανό το Hævnen αλλά τελικά θα ποντάρω στο αουτσάιντερ Incendies από τον Καναδά (με μία ελπίδα για Κυνόδοντα αν και το θεωρώ δύσκολο λόγω ύφους και θέματος)
Τι θέλω: Δυστυχώς έχουμε δει μόνο τον Κυνόδοντα και φυσικά θέλουμε με τα χίλια να το πάρει γιατί μας άρεσε πολύ και το φωνάζουμε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Καλή θέαση σε όσους ξενυχτύσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου