Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο Κυνόδοντας στα όσκαρ!

Με μεγάλη χαρά μάθαμε την είδηση και όχι τόσο μεγάλη έκπληξη καθώς εδώ και μία εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν ανάμεσα στις 9 επικρατέστερες. Επίσημα πλέον και στην χρυσή πεντάδα λοιπόν κάτι που είχε να πετύχει ελληνική ταινία 33 χρόνια. 
Ναι αλλά θα μου πεις δεν πρέπει κάτι να κράξεις, δεν μας τα λες καλά ρε κόραξ. Θα κράξω το υπόλοιπο ελληνικό σινεμά. Το σινεμά των τηλεοπτικών σταρ, της τηλεοπτικής αισθητικής, των εισιτηρίων, των multiplex. Το σινεμά της άθλιας χαζοκωμωδίας και της αποβλάκωσης που δεν προσφέρει τίποτα. Κι ας υποστηρίζουν μερικοί ότι ταινίες σαν τον Κυνόδοντα ή το Attenberg είναι δήθεν, είναι και καλά, είναι αρρωστημένες, είναι artsy και όχι artistic και πολλά άλλα. Ακόμα και αν ισχύουν αυτά είναι πολύ καλύτερες από τα μπάζα που μας σερβιρούν με το κιλό.

2 σχόλια:

  1. Εγώ θα κράξω αυτούς που κράζουν ταινίες σαν τον Κυνόδοντα. Αν ήταν σουηδική ή δανίκή παραγωγή θα μίλούσαν όλοι για αριστούργημα. Κατά τη γνώμη μου είναι μακράν η καλύτερη ελληνική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας (και δεν είναι άποψη που προέκυψε τώρα αλλά από τη στιγμή που την είδα). Ίσως βέβαια να φταίει και το ότι είναι το αγαπημένο μου είδος, πιστέυω πάντως ότι δεν έχει να ζηλέψει τιποτα από ταινίες όπως το funny games ή τη λεύκή κορδέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή