Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μετά από μερικά συνεχόμενα ποδοσφαιρικά posts (και σκέψου ότι δεν έπιασα στο ράμφος μου τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΚ) ο κόραξ επιστρέφει στις καλλιτεχνικές και συγκεκριμένα σινεφίλ ανησυχίες του. Άλλες 7 νέες ταινίες στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Μία γεωργιανή (Gagma Napiri), μία ουγγρική (Bibliotheque Pascal) και μία ρώσικη (Ovsyanki) για τις οποίες αδυνατώ να εκφέρω γνώμη. Κατά τα λοιπά:
The Fighter: Ταινία που ετοίμαζε ο Aranofsky (με Brad Pitt πρωταγωνιστή) μετά το Wrestler και τελικά εγκατέλειψε για το Black Swan. Αλλά μία δυνατή ιστορία πάντα βρίσκει το δρόμο της έστω και με David O. Russell  στη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστή Mark Wahlberg. Την παράσταση πάντως κλέβει ο Cristian Bale που επιστρέφει δυνατά.
The Dilemma: Αμερικάνικη βλακοκομεντί με Vince Vaughn κτλ. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Ron Howard (The DaVinci Code κτλ)  πίσω από την κάμερα που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο ύφος, αν και προσωπικά εκτός από το Frost/Nixon δεν με έχει ενθουσιάσει με τίποτα άλλο.
45 Τετραγωνικά: Ελληνική παραγωγή που τη συνοδέυει η βαρύγδουπη δήλωση του σκηνοθέτη Στράτου Τζίτζη "Δεν κάνω ούτε “φεστιβαλικό” ούτε “παπακαλιάτικο” σινεμά". Η υπόθεση αφορά στην 23χρονη Χριστίνα που μετακομίζει από το σπίτι της μητέρας της σε ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών στην Αχαρνών. Την έχουν ακούσει τελευταία με το θέμα "οικογένεια" οι έλληνες δημιουργοί και με το δίκιο τους μέχρι ένα σημείο αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.
Το πέταγμα του κύκνου: Αυτό τώρα γιατί το έβγαλαν; Μπας και μπερδευτεί κανείς με το Μάυρο Κύκνο που θα βγει την άλλη εβδομάδα και κόψει έτσι κανένα εισιτήριο; τι να πω; σου λέω μόνο ότι παίζει ο Βούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου